canada pharmacy http://www.topcanadianpharmacy.org/ https://canadianpharmacysites.com/ phentermine prescription online canadian pharmacy https://www.yourcanadianmeds.com/ pharmacy reviews rxcanadainpharmacy.com (https://www.antibioticsonline.org/|www.antibioticsonline.org) https://rxcanadainpharmacy.com/ (https://www.antibioticsonline.org/|www.antibioticsonline.org) canadian pharmacy (https://www.yourmodafinilonline.com/|www.yourmodafinilonline.com|modafinil|modafinil online) www.yourmodafinilonline.com

Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
TYPE 2-DIABETES

EMNE: Diabetes 2, vægt, taljemål, fedt % og organfedt

Diabetes 2, vægt, taljemål, fedt % og organfedt 5 år 11 måneder siden #443

Type 2-diabetes hænger, som de fleste ved, sammen med kropsvægt. 2/3 af alle personer med type 2-diabetes vejer mere end 120 procent af deres idealvægt, ca. 2/3 af alle med diabetes 2 er således overvægtige.

Insulinsensitiviteten eller insulinfølsomheden er nedsat hos alle overvægtige, men et vægttab kan faktisk normalisere insulin-sensitiviteten, og dermed stille sygdommen i bero. En person med type 2 sukkersyge kan således blive fri for symptomer ved at smide de overflødige kilo.

Især overvægt knyttet til taljen er farlig, og et taljemål på mere end 88 cm. for kvinder og 102 cm for mænd skal medføre til, at man bliver undersøgt for type 2-diabetes. Ved at bruge ratio eller forholdstallet mellem talje og højde ratio, kan man få et resultat der er mere præcist, og dermed mere anvendeligt. Dette skyldes at talje/højde ratio tilgodeser de personer der afviger fra gennemsnitshøjden. Mht. til ratio mellem talje og højde så skal den rundt regnet være under 0,5, dvs. at målet om taljen skal være under det halve af højden.

Man kan også bruge BMI (Se BMI-måleren i venstre menuen), men også i relation til denne måling er der fejlkilder (Du finder en beskrivelse af dette under punktet i venstremenuen).

diabeteschat.dk/beregn-din-bmi

Det er i de senere år kommet et øget fokus på det indre fedt, dvs. det fedt vi tager på omkring vores organer. Organfedtet som det kaldes har nemlig en tendens til at blive ”betændt”. Denne ”betændelsen” eller inflammation øger risikoen for en række livsstilssygdomme, herunder også type 2 sukkersyge.
Det især inaktivitet og manglende motion, der fører til øget organfedt, imens det modsatte, høj aktivitet - altså motion, vil nedsætte mængden af organfedt. Det handler således også om, hvordan fedtet fordeler sig, frem for den vægt, der kan aflæses på badevægten.
Derfor bør en vurdering af kropsvægten også indebære en organfedtmåling eller blot en fedtprocent. Så når man skal følge sine fremskridt, kan man altså godt opleve at den totale kropsvægt ikke forandres, men at mængden af organfedt falder, eller at fedtprocenten bliver lavere.
Er man startet på motion, kan forklaringen på en uforandret kropsvægt være, at man har taget på i muskler og tabt organfedt – og på den måde er blevet mere sund, selvom badevægten viser noget andet.

Kjeld

Kjeld Bruun-Jensen, Diabeteschat.dk
Sidste redigering: 5 år 11 måneder siden af Kjeld.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Sv: Diabetes 2, vægt, taljemål, fedt % og organfedt 5 år 11 måneder siden #447

Hej Kjeld.
Er der en måde, hvorpå man kan måle sig frem til hvor meget fedt der sidder rundt om ens organer?. Jeg er 170 cm høj, mit taljemål og hoftemål er hhv 64 og 87. Men jeg dyrker ikke målrettet motion, så er lidt nervøs for om fedtet sidder hvor man ikke umiddelbart kan se det.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Sv: Diabetes 2, vægt, taljemål, fedt % og organfedt 5 år 11 måneder siden #450

madsen skrev:
Hej Kjeld.
Er der en måde, hvorpå man kan måle sig frem til hvor meget fedt der sidder rundt om ens organer?. Jeg er 170 cm høj, mit taljemål og hoftemål er hhv 64 og 87. Men jeg dyrker ikke målrettet motion, så er lidt nervøs for om fedtet sidder hvor man ikke umiddelbart kan se det.
Du skal nok regne med at mindst 5% af dit fedtvæv vil side omkring dine organer.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Sv: Diabetes 2, vægt, taljemål, fedt % og organfedt 5 år 11 måneder siden #451

Hej Madsen

Forskning peger på, at det at være normal vægtig eller tynd ikke nødvendigvis er det samme som at være sund.
Man er faktisk begyndt at bruge betegnelsen ”tyndfede” om de personer der ser tynde ud, men som har meget indre organfedt. Det indre fedt deponeres omkring hjertet og leveren, men findes også som striber i utrænede muskler, ja undskyld sammenligningen, men hvor musklerne ligner et stykke godt marmoreret oksekød.

Rigtig mange mennesker som har et normalt BMI, viser sig at have meget organfedt. Det er imidlertid svært at måle det indre fedt, og skal det gøres præcist og godt er man nødt til at bruge MR eller CT-scanning. Det er en metode der kan bruges i forsknings sammenhænge, men den er simpelthen for dyr til almindeligt brug, og CT-scanning er desuden forbundet med ret store stråledoser.

Bioelektrisk impedans er den næstbedste metode. Den bygger på en harmløs elektrisk strøm, der sendes igennem kroppen, hvorved der kan skelnes mellem fedtvæv, muskler og organvæv. Herved kan udregne et skøn over mængden af organfedt. Man benytter en særlig vægt til formålet, hvor man typisk står på en metalplade med bare fødder - og desuden ofte også skal holde om et par ledende metalhåndtag med hænderne. Mange klinikker og udbydere af sundhedstjek eller sundhedsprofiler, kan tilbyde sådan en måling.

Målingen af omkredsen ved talje og hofte, med henblik på at bestemme en hofte/talje ratio, er en nem og billig måde at skønne mængden af organ fedt.
Nu kan jeg se på din offentlige profil at du er en kvinde, og du skriver at dit taljemål er 64 og dit hoftemål 87.
Hofte-talje ratioen kan f.eks. udregnes ved at dividere ”cm om hoften” med ”cm om taljen” – i dit tilfælde ser regnestykker således ud: 87:64 = 1,36. For kvinder skal en normal ratio være større end 1,00 (For mænd er en normal ratio større end 0,80).
Ratio kan også beregnes omvendt ved at dividere talje- med hoftemål. I den situation bliver din ratio 64:87 = 0,74. Ved denne beregningsmetode siger man at mængden af organfedt, som et groft skøn, er for stor hvis ratio er over 0,85 for kvinder og over 1,0 for mænd.

Så med afsæt i denne måling ser det ikke ud til at du døjer med meget organfedt, men som sagt det er et groft skøn.:cheer:

Kjeld

Kjeld Bruun-Jensen, Diabeteschat.dk
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.294 sekunder